Ons verhaal

Waar het allemaal begon

Op 30 december 2021 appte Jolet naar Anouk: ‘Oké Anouk. Ik heb een doel gevonden voor ons leven. Ik, ondernemer Jolet, altijd onrustig en op zoek om iets te ondernemen vs. Anouk, amazing schrijver maar woont in het noorden. Wij gaan een handboek schrijven voor jonge christelijke meiden.’ Ze sloot af met een gifje waar klappende mensen op stonden. 

Daar gingen ze dan. Twee beste vriendinnen die dachten dat ze, samen met een christelijke TikTokker (Romely), binnen twee weken een ijzersterke pitch konden schrijven voor een boekvoorstel. En dat dat voorstel vervolgens ook wel aangenomen zou worden door een uitgever, daar waren ze van overtuigd. Een maand later kregen ze van diezelfde uitgever te horen dat het hem eerst niet zou worden. 

Maar het bleef hun niet in de koude kleren zitten. Op 9 februari appte Anouk naar Jolet: ‘Oké. Misschien is dit een heel wild idee. Maar kunnen we niet gewoon een Sis, you GOD this community opstarten? Op Insta?’ 

Niet geschoten, altijd mis. Toch? Maar met z’n drieën werd het wel een hele grote klus. Zo werden Ilonka en Dineke er al snel bij gevraagd. Romely voegde Josefien toe en met dit groepje meiden is Sis, you GOD this begonnen. Er werd nagedacht over een aanpak, een visie en missie, social media en het opzetten van een platform. Even later kwamen Sarah en Laura op hun pad en deze twee meiden maakten het Sis, you GOD this team compleet. 

De geschiedenis eindigt met de kers op de taart: het boek waar alles mee is begonnen ligt sinds 1 juni 2023 in de winkel. In Spreuken 16:1 staat: ‘Een mens kan van alles van plan zijn, maar de Here bepaalt de loop van de gebeurtenissen.’ En daar is SYGT het levende bewijs van!

Het onstaan van de naam

Soms heb je van die momenten in je leven dat je het overzicht even helemaal kwijt bent. Dat je te veel op de planning hebt staan en daardoor gestrest bent. Jolet had daar ook last van en luchtte haar hart bij Anouk. Een paar dagen later lag er een kaartje bij Jolet op de mat inclusief minichocoladerepen van Tony’s Chocolonely. 

Op de voorkant van het kaartje stond ‘Sis, you totally got this!’ en op de binnenkant een lieve bemoediging. Omdat Jolet het zo’n lief gebaar vond en het zo waardeerde dat Anouk de moeite nam om dit te sturen, stond die kaart vanaf toen te pronken op een plekje in haar huis waar ze hem vaak tegen kwam. 

Voor het boek dat Anouk en Jolet gingen schrijven, zochten ze een titel. ‘Ik heb wel een idee,’ zei Jolet, ‘Sis, you GOD this!’ Helemaal geïnspireerd op het bemoedigende kaartje van Anouk. En zo zorgde een bemoedigend kaartje voor de naam van de community.

We hopen dat de naam je mag bemoedigen en dat je mag weten dat je met God alle dingen aan kan. De Bijbeltekst die hier mooi bij aansluit, is Filippenzen 4:13: “Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus die mij kracht geeft.”

Waar wij voor staan

Missie

“Een veilige plek creëren voor jonge, christelijke vrouwen om te delen en te groeien in een levend geloof met de bijbel als basis.”

We groeien op in een wereld die over de brede weg wandelt. Het is normaal om je op zaterdag te bezatten, uitdagende foto’s te plaatsen en mee te gaan in dingen zoals roddelen. Dit zijn dingen waarin ook wij ons in meer of mindere mate hebben schuldig gemaakt. Maar wij hebben actief de keuze gemaakt om Jezus te willen volgen op de smalle weg. De moeilijke weg. Dat doen we niet alleen met Jezus en de bijbel, maar ook met onze broeders en zusters die dezelfde keuze maken. Maar waar vind je die in een tijd waarin het niet meer normaal is om die weg te bewandelen? Een mooi beginpunt leek ons een online community. Waar je kan leren over wat het bewandelen van die smalle weg inhoudt, hoe dat moet en waar anderen of jijzelf tegenaan lopen. Wij herkennen ook dat dit struggles zijn die je wil delen met anderen. Met vrouwen, want dat voelt vaak toch een stukje veiliger en herkenbaarder. Wij hopen dat we door middel van onze stichting jullie kunnen laten delen en groeien in een levend geloof met de bijbel als basis!

Visie

“Een community creëren van en voor jonge vrouwen waarin zij elkaar bemoedigen en inspireren om sterk te staan in hun geloof”

In bijbelse tijden leefden mensen veel meer in community’s (denk bijvoorbeeld aan Naomi en Ruth). Vrouwen voedden samen hun kinderen op, zorgen werden met elkaar gedeeld en het geloof was het fundament van cultuur. Community maakt ons krachtig. Wij geloven dat wanneer community steeds minder speelt in onze samenleving ons niet alleen eenzamer, maar ook onzekerder maakt. Maar wat als we daar verandering in kunnen brengen? Wat als we weer samen kunnen komen in de naam van Jezus en elkaar kunnen helpen in woord en daad? Wij geloven dat er een krachtige generatie van christelijke vrouwen zal opstaan om bijbelse paden te bewandelen en op die manier het echte leven omarmen. Daar willen we aan bijdragen! Dit doen we door een online platform te bieden waarin er plaats is voor communityvorming. Op zoek naar een vriendinnengroep, een bijbelstudiegroepje of iemand die voor je bidt? Sluit je aan bij de Sis, you GOD this community, waarbij jonge vrouwen elkaar bemoedigen en inspireren om sterk te staan in hun geloof! 

kernwaarden

Geloofsgroei

Er is altijd ruimte om door te groeien! Dat kan zijn door nieuwe kennis op te doen, door geïnspireerd te raken door de manier waarop een ander gelooft, door samen te zijn of door een mentor voor een jongere vrouw te worden. Wij geloven dat we samen dichterbij God kunnen komen (2 Petrus 1: 5-7).

Bemoediging

Je hoeft de last van het leven niet alleen te dragen. Jezus helpt jou (Matteüs 11:28-30). Het leven is gegarandeerd niet makkelijk. De één heeft wel meer voorspoed dan de ander, maar allemaal zijn wij onderdeel van een gebroken wereld die graag hersteld wil worden. Tot die tijd mogen wij elkaar bemoedigen om vol te houden (1 Tessalonicenzen 5:11), uitkijken naar wat komen gaat (Zacharia 14:9) en het Koninkrijk wat in het hier en nu is binnen blijven treden (Matteüs 4:17, Marcus 1:15).

Toewijding

Dit wordt ook wel overgave genoemd. Wanneer je voor Jezus kiest dan geef je jezelf over aan Hem (Romeinen 12:1). Je bent volledig toegewijd van een leven volgens Zijn waarheid. En dat is moeilijk. Maar Jezus leert ons ook toewijding aan elkaar. Wij ervaren ontzettend veel vreugde, kracht en liefde uit de onderlinge band met elkaar. Het is zeker niet altijd makkelijk om elkaar te dienen, begrip te hebben voor iemand anders of tijd te maken voor elkaar. Maar om het even bijbels uit te drukken: de vruchten zijn zoet. Bijvoorbeeld elkaar in liefde wijzen op fouten en op waarheid zorgt soms voor spanning, maar zien dat we in die waarheid gaan wandelen en zien dat het daardoor goed gaat, dat we zegeningen mogen ontvangen is een onderdeel van toewijding. Wij geloven in toewijding aan Jezus en aan elkaar.

verbinding

Vind je het fijn om begrepen te worden? Gezien? Gesteund? Gehoord? Bevestigd? Dat is heel logisch! Het is namelijk een menselijk verlangen om dit te willen. Wij geloven dat door ons geloof in Jezus de basis voor verbinding al gelegd is. Als wij elkaar zoeken in Jezus en Jezus in elkaar zoeken, dan wordt verbinding vinden één van de meest waardevolle dingen die er is. En dat is zó goed voor ons als mens (Psalm 133:1)!

Vind ons op:

Stichting Sis, you GOD this – KvK: 88380483

Stichting Sis, you GOD this
KvK: 88380483